Over de schrijver

Ed

Gerelateerde berichten

14 Comments

 1. 1

  adonymous

  sorry voor hoe ik het verwoord maar dat wijf is echt niet wijs.
  iedereen weet wat er gebeurd is in het verleden (aanval supportershome o.a.)
  dit ga je niet ff bespreken onderling om de lucht te klaren.
  je weet namelijk dat er uiteindelijk altijd stront van komt.
  wij willen die …………. (vul zelf maar wat in) gewoon niet in ons stadion.
  en zij ons waarschijnlijk ook niet in die stink ufo.
  het is goed zoals het is.
  en als je als burgemeester niet het historisch besef of de rivaliteit snapt dan moet je gewoon je mond houden

 2. 2

  Olitano

  Dan was er ook nog eens maart 1987 in het Zuiderpark. Ga ik nooit vergeten.

 3. 3

  haageneesje

  nooit meer toelaten. Slecht voor alles en iedereen.

 4. 4

  Marcoke

  Enig historisch besef staat haar duidelijk niet in de weg om dergelijke uitlatingen te doen. Kom op Pauline, eerst goed laten informeren door insiders dan pas praten.

  Sufkut

 5. 5

  Hans

  Burgemeester Pauline Krikke heeft een illusie in haar hoofd. Droom maar lekker verder Pauline!

 6. 6

  Voorburg

  Ik ga bij scheveningen tegen 020 zeker in gesprek met ze, ze proberen toch naar de wedstrijd te gaan lees je op de j….sites.
  Hoop een hoop goede gesprekken te hebben bij de bekerwedstrijd

 7. 7

  Doedel

  Alleen de naam al .lekker krikke dat mongooltje . Het komt nooit meer goed tussen die teringkwallen.

 8. 8

  GeorgeJMS

  Nog ieder jaar, als 1 maart nadert, denk ik onwillekeurig terug aan die 1e maart 1987. Ik was 1 van de allerlaatsten die Midden-Noord verlieten en kan ook nu nog de beelden oproepen van al die gewonde of blauw aangelopen gasten, over wie ik heen moest stappen.

  Zelfs na al die jaren is er nog de woede over de gebeurtenissen, de besluiten van de Lokale Driehoek – die destijds nog niet zo heette – het selectief, en vervolgens excessief, ingrijpen door de M.E., het eenzijdig aanklagen, veroordelen en straffen door de K.N.V.B., de dubieuze rol van de media in de dagen en weken erna, en uiteraard het zonder noemenswaardige represailles provocerende en vandalistische gedrag ( radiozendmast neerhalen, hek slopen en de zich daarachter bevindende snackkar plunderen en slopen, 2 zware vuurwerkbommen gooien naar René Stam die zich nog aan het inschieten was, enz. ) van de bezoekende supporters die slechts naar Den Haag waren gekomen om de boel gigantisch uit de hand te laten lopen – hetgeen ook aardig gelukt is.

  Nog altijd kan ik het idee niet laten varen, dat F.C. Den Haag en m.n. haar supporters destijds moedwillig zijn geslachtofferd om, middels een vanwege vooroordelen, verkeerde inschattingen, genegeerde onberekenbare factoren plus een schrijnend gebrek aan kennis, tot mislukken gedoemde conspiratie, het in die jaren op zijn “hoogtepunt” zijnde voetbalhooliganisme definitief de kop in te kunnen drukken.

  Burgemeester Krikke is relatief “nieuw”, wil, zoals zovelen, werken aan een ideale maatschappij en kan nauwelijks worden verweten geen kennis te hebben van een subcultuur, die gekenmerkt werd/wordt door karaktertrekken en zaken, waarmee “normale” mensen niet wensen te worden geassocieerd. Een subcultuur ook, die vermengd met de aloude Haagse mentaliteit en versterkt door – zeker tot ver in de 80er jaren – enorme sociale misstanden in de oude(re) volkswijken, zelfs door psychologen, politie en justitie of media niet werd begrepen.

  Ofschoon in Den Haag vrijwel geen sprake meer is van hooliganisme, of dat in elk geval in geen enkele verhouding meer staat tot dat van de periode eind 70er tot halverwege 90er jaren, de tijd vele “wonden” heeft geheeld en er tegenwoordig nieuwe generaties en zelfs een ander type publiek het stadion bevolken, lijkt ’t vooralsnog veel te vroeg om over uitsupporters van en naar Den Haag en Amsterdam te praten.
  De rivaliteit – om het eufemistisch uit te drukken – is onverminderd groot en zal onder bepaalde condities en omstandigheden kunnen leiden tot ongecontroleerd gedrag. Daarbij heeft bijvoorbeeld de laffe aanval op een handjevol fans door 10× in overtal zijnde en deels bewapende 020-aanhangers, aangetoond dat zij de confrontatie nog willen zoeken.

 9. 9

  Peter

  Niets meer toe te voegen aan de zeer heldere en juiste uiteenzetting van Sjogs.

  Hoop dat Krikke dit ook te lezen krijgt.

  1. 9.1

   Ed

   ik ga het zetten als column hiero

 10. 10

  EesteViking

  Als er al eerst eens gesproken moet worden, ga dan eerst de dialoog eens aan met de fans die de club in leven houden …..ipv je handen vd club aftrekken. Straks bij eventueel succes staat de gemeente wel vooraan…

  Met onze “vrienden” uit de hoofdstad gaat t echt nooit meer goed komen. Hoe veel je ook praat of de boel beveiligt, spreekkoren komen er gegarandeerd.

  Verder mn groen-gele pet diep af voor alweer n loepzuivere analyse van GerorgeJMS.

  En El Khayatti in oranje!!

  1. 10.1

   Bob

   El Khayatti naar de Bagwan?

 11. 11

  Ed

  Zo! Hij staat erop(heb zelf maar ff titel verzonnen George)!

 12. 12

  ab,ka,sc,ja,etc

  Ik ben er klaar voor , kom maar op neuzen

Comments are closed.

2014 Alle rechten voorbehouden - Northside.nl