Over de schrijver

Ed

Gerelateerde berichten

10 Comments

 1. 1

  Vorepark

  Je standpunt is duidelijk en valt zeker te respecteren. Verwacht mag worden dat Fontein wist waar hij aan begon. En moet dan nu niet gaan piepen als het anders gaat lopen.

  Daar staat tegen over dat hij Wang in die lange tijd van onzekerheid Wang door dik en dun gesteund heeft. Hij heeft het vertrouwen in Wang steeds verdedigd en uit gedragen. Dan mag nu Wang best Fontein wat meer steunen en moeite doen om er met elkaar uit te komen. Kwestie van zaken doen waar ze allebei goed in zijn.

  Als ze dan na gesprekken en onderhandelingen samen tot de conclusie komen dat samenwerken toch niet mogelijk is, dan hadden ze samen kunnen bedenken op welke wijze ze dit afscheid in de media hadden kunnen brengen. Nu is het met modder gooien en daardoor zich zelf maar ook onze club beschadigen.

  Foei !

  1. 1.1

   Kaalkop

   Mee eens. Ik vind het vooral van fontein een kwalijke zaak om het nu en op zo’n manier te doen

 2. 2

  Pakje

  Als je 8m in een bedrijf stopt dan snap ik goed dat je dan ook zeggenschap wil hebben en houden.

  Stel dat het waar is wat fontein zegt over loopjongen, dan denk ik niet dat de Haagse iconen die hierboven genoemd worden gaan komen want dat zijn evenmin mensen die zich als marionet laten behandelen.

 3. 3

  Cor

  Sorry meneer Noort, maar uw stellingen zijn een beetje van de jaren 80 van de vorige eeuw. U droomt dat mensen als Advocaat en Jansma nog invloed hebben, maar zo zit de voetballerij in deze eeuw niet meer in elkaar. Ze hebben geen belangrijke functie meer en het verleden telt alleen in het museum. Je bent alleen goed als je iets komt kopen of als je helpt om iets te verkopen. Schijnwereld, waarin Fontein met zijn onechte tandpasta glimlach misschien iets bij het MKB had kunnen bereiken, maar het vangen van grote vissen is in deze tijd ook een te zware opgave voor hem. Ik denk dat Wang en zijn adviseurs daar achter gekomen zijn.
  Alleen beginners trappen nog in het knuffelberen effect. Maar ja, die hebben meestal niet de portemonnee. En dan de scouting. Wie wil kopen hoeft niets te doen. Het aanbod komt overal vandaan en er is nauwelijks nog een speler op deze wereld die niet via internet bekend is. Daar hebben we dus types als Jansen niet meer voor nodig. Clubs hebben tegenwoordig een scoutingsysteem via een abonnement op een computerprogramma.
  De tijd van de marskramers is echt voorbij.

  1. 3.1

   Kaalkop

   Denk dat jullie allebei wel een punt hebben. Overigens geloof ik niet dat veel van de Haagse genoemde iconen hun nek uit gaan steken. Zeker nu niet. Die gaan eerst eens kijken wat er nu allemaal weer gaat gebeuren. Al met al weer een hoop kkgezeik waarschijnlijk de komende weken / maanden

 4. 4

  De Geep

  Wat mij op valt dat het bij een hoop haagse iconen alleen om het geld gaat Aadje de Mos, Advocaat en Jol nogmaals er zijn maar bijster weinig voetballers die echt hart hebben voor een club!

 5. 5

  leo

  Ik was heel tevreden en zelfs blij hoe Fontein bezig was meet eerst de overname te doen realiseren, en daarbij hoe hij alles communiceerde. Hij gaf de gemiddelde supporter het idee erbij te betrekken, organiseerde maandelijks zijn aanwezigheid bij de OGS, had naar buiten uit een bepaald verhaal over waar ADO naartoe moest, en vooral, met welke mensen. Ook had hij een idee over de Jeugdopleiding. Kortom, niets dan lof.

  Maar toen moest er een heel beleidsplan gemaakt worden, en deze werd door hemzelf gemaakt, hoe hij het voor ogen zag.
  Het feit dat Fontein afgelopen zaterdag nog bij hem thuis Wang voor het eten heeft gehad, daarbij cadeaus uitgewisseld als blijk van vermeend vertrouwen, om vervolgens zijn beleidsplan teruggekregen te hebben met een reeks van extra voorwaarden/punten, waarop hij schriftelijk zijn ontslag indiende, geeft mij een slecht gevoel over vooral Fontein.

  Fontein is een man van prestige, wil zichzelf graag verkopen als een boegbeeld, graag ook verkopen in de trant van “ik regel alles wel”. In zijn beleidsplan, maar dat is een aanname, had hijzelf zich een bepaalde rol toebedeeld die in het verkeerde keelgat is geschoten bij Wang.
  Fontein heeft alles uitgelegd als zou het het loopjongetje worden van Wang, maar ik weiger te geloven dat deze interpretatie de juiste is. Wang ziet absoluut ook de importantie in van zwaargewichten aan het roer, maar wel vanuit het gedachtengoed van United Vansen.

  Fontein wilde alles naar zich toetrekken, nogmaals is een aanname. Verlengen van contracten, aantrekken van spelers ( dus heel Europa afreizen, snoepreisjes dus), ontslaan van personeel, salarisplafond voor hemzelf regelen etc. etc Wang wil dit niet uit handen geven, en dat lijkt mij logisch.
  Zoals het ook logisch is dat een AD op de club moet zijn op wedstrijddagen, begin tot eind. Is dat zo raar dan? Sterker nog, het is vreemd dat het als een voorwaarde werd gesteld, hetgeen mij doet geloven dat Wang al een idee had dat dit niet de denkwijze van Fontein was.
  De media opzoeken werd hem ook verboden. De reden hiervan zou kunnen liggen in de sfeer dat dit moet gebeuren door een TD, lees: we hebben het over een beleidsplan, waar een TD neem ik aan in past.

  Maar mijn belangrijkste vraag is: waarom schriftelijk ontslag genomen, terwijl hij formeel geen medewerker was, en niet eerst met Wang praten over de aanpassingen? Waarom zonder enige vorm van onderhandeling of feedback zomaar je conclusies trekken?

  Het geeft je te denken……..ik was enorm aangeslagen bij het bericht, maar begin nu toch te draaien.

 6. 6

  Iwi

  Woont er in Den Haag iemand die Chinees spreekt,loopjongen wil zijn,ervaring heeft in hoe je een club moet besturen,heel veel verstand heeft van voetbal en dus ook het aankoop en verkoop beleid bepaalt,die weet hoe je de jeugdopleiding kan verbeteren,die zorgt dat de beste talenten uit onze regio niet voor andere Bvo’s kiezen ect ect. Help ons dan a.u.b want we hebben misschien wel wat extra Chinees geld,maar ook een focking groot probleem.

 7. 7

  Cor

  @lwi Daar hadden we vroeger een club voor, waarin alle kennis gebundeld was of waar ze wisten waar ze extra kennis vandaan konden halen. Onbetaalbaar. Helaas moest die club plaats maken voor populistische praatjesmakers met een paar centen. Het probleem is nu onoplosbaar geworden. RIP Den Haag.

 8. 8

  Kaalkop

  Iedereen is vervangbaar

Comments are closed.

2014 Alle rechten voorbehouden - Northside.nl