88 jaar zuiderpark stadion

Supporters gaan een boek maken over het Zuiderpark Stadion

88 jaar Zuiderpark Stadion, een boek vol herinneringen. Het kan niemand ontgaan zijn dat afgelopen maand, na 88 jaar, definitief afscheid is genomen van het Zuiderpark Stadion.

De laatste resten van wat ooit het thuis van ADO/FC Den Haag/ADO Den Haag zijn gesloopt. De kassahuisjes staan nu in het Forepark en de muur met Aad Mansveld graffiti krijgt een bestemming in de nieuwbouw van de sportcampus in het Zuiderpark. Alles wat verder nog overblijft zijn herinneringen die we aan het Zuiderpark Stadion hebben.

Die herinneringen waren voor ADOfans.nl begin januari de aanleiding om een artikel over het Zuiderpark Stadion te plaatsen: Herinneringen aan het Zuiderparkstadion 1925 – 2014

Als reactie op dat artikel kregen we een aantal mailtjes met de vraag of we die foto’s niet in een boek konden uitbrengen.

Dat leek ons een goed idee. Van Ruud Albrecht, die een paar jaar geleden het boek “Haagse humor bestaat niet?” heeft gemaakt, hoorden we echter dat het veel werk is en lang duurt om een dergelijk boek te maken. Zodoende kwam Ruud met het voorstel om een groepje supporters (Peter Crama, Harry Vakkie D, Marcel M. en Ed Slier) bij elkaar te krijgen en gezamenlijk het boek te gaan maken.

Wat is de bedoeling?

De bedoeling is om een fotoboek te maken met bijzondere momenten uit de kleurrijke historie van het Zuiderpark Stadion.

We willen van bekende en onbekende Hagenaars en Hagenezen (en ook niet-Hagenaars) weten wat hun bijzondere foto en daarbij behorende herinnering aan het Zuiderpark Stadion is. We weten dat veel supporters, net als wij zelf, een bijzondere herinnering hebben aan het Zuiderpark Stadion, bijvoorbeeld de eerste keer dat ze aan de hand van hun vader naar het Zuiderpark Stadion gingen, of naar één van de Europacup wedstrijden die FC Den Haag speelde. Maar hoe mooi die herinneringen ook zijn, we zoeken echt bijzondere verhalen.

Als voorbeeld noemen we de herinnering van Kees Jansma. Zijn herinnering aan het Zuiderpark is dat hij als jonge journalist in het Zuiderpark voor het eerst bij een live tv-uitzending spelers mocht interviewen. Maar ook olympisch kampioene Anky van Grunsven bewaart een goede herinnering aan het Zuiderpark Stadion. Haar carrière begon in het Zuiderpark Stadion. In 1994 werd zij daar voor de eerste keer met haar paard Bonfire wereldkampioene dressuur.

Oud-spelers zoals Lex Schoenmaker, Harry Heijnen, René Pas, Wesley Verhoek en bekende Hagenezen zoals Henk Bres en Mario van der Ende hebben aangegeven een foto met hun herinnering als bijdrage aan het boek te willen leveren.

De opbrengst van dit boek gaat naar een nog nader te bepalen goed doel. Dat doel moet wel iets te maken hebben met het Zuiderpark Stadion.

Jou verhaal met foto in het boek!?
Heb jij een bijzondere herinnering aan het Zuiderpark Stadion en heb jij een foto van een bijzonder moment en het verhaal dat voor jou dé herinnering aan het Stadion is? Mail het verhaal met foto aan zuiderparkstadionboek@outlook.com of naar ed@northside.nl

Let wel: in verband met gebruiksrechten dient de foto vrij van auteursrechten te zijn of de naam van de fotograaf dient bekend te zijn, zodat we deze kunnen benaderen om toestemming voor gebruik te vragen.

2014 Alle rechten voorbehouden - Northside.nl