Over de schrijver

Gerelateerde berichten

6 Comments

 1. 1

  wang nie ping

  zonder versterkingen, hahahahahahaha, welnee niet nodig gaat gewoon lekker zo!!!

 2. 2

  Vorepark

  Als je geen voorstander ben van 1 aandeelhouder zoals vd Kallen dan geldt dat ook voor Wang.

  Wat mij betreft; laat die Chinees maar waaien.

  1. 2.1

   DzY

   Een enkele aandeelhouder zit je toch wel aan vast. Het mag ondertussen overduidelijk zijn dat MvdK “klaar” is met FCDH. Dan kan je beter een nieuwe aandeelhouder hebben die wel vooruit wil/kan kijken. Of de eigenaar nou een Chinees of een Rus is, dat maakt uiteindelijk weinig tot geen verschil. Feit is dat, mede door de absurde vraagprijs van 8 miljoen euro voor het aandelenpakket van MvdK, er sowieso sprake zal zijn van een buitenlandse eigenaar. De enige wijze waarop de club in NL handen zal blijven, is het aantal aandelen van FCDH NV te vergroten en de waarde ervan evenredig te verkleinen. De waardebepaling van 8 miljoen euro omzetten in bijvoorbeeld 80.000 aandelen van 100 euro. De grote vraag is echter of men zoveel aandelen zou weten te slijten. Daarnaast levert dit alleen MvdK wat op, hij vangt dan de gevraagde som geld voor zijn aandelenpakket. De club zelf schiet daar niets mee op, hetgeen als direct gevolg zou hebben dat de huidige koers aangehouden zou worden. Al met al is de club dus beter af met een buitenlandse investeerder die ,ook buiten de beperkte financiële ruimte die de eredivisie biedt, in staat is meer inkomsten te genereren. Alleen dan zet je als FCDH stappen. De Chinezen als ongewenst verklaren lijkt mij dan ook niet de beste stap, ondanks het feit dat ze tot op heden te weinig doen om betrouwbaar over te komen.

 3. 3

  leo

  MARK VAN DER KALLEN

  Er is, terecht of onterecht, veel kritiek op Mark van der Kallen, en ik moet zeggen dat ik daar toch wel enige moeite mee heb, al is het alleen maar omdat ook ik meeliep vanaf het Malievelkd 7 jaar geleden, de Gemeente smekend aankijkend van “help ons alsjeblieft”, desnoods alleen maar eerste divisie voor de komende 10 jaar!!
  De Gemeente had haar buik vol van de financieringen in onze club, het was te vaak al bijgesprongen, maar wilde alleen “wat doen” als er vanuit het bedrijfsleven ook een teken van leven voor ADO zou worden gegeven.

  Het was dus Mark van der Kallen die opstond, hij was het die de club redde, hij was het die probeerde een jarenplan op te stellen. Hij was het die bijvoorbeeld in vrij korte tijd de schulden wist weg te werken, en een John van de Brom het vertrouwen te geven om er iets moois van te maken in het kader van een meerjaren plan.
  Vergeet nou niet dat hij wel degelijk een ADO supporter was en ook zeker nog is, maar dat er de laatste jaren heel veel kritiek naar hem toe is gekomen omdat hij zich zou verrijken etc.
  Er wordt vergeten dat Mark van der Kallen bovenal een zakenman is, die weet wat er gevraagd wordt en desondanks het risico nam om ADO te redden. Zijn geld investeren in een op dat moment een BVO, die een slechte naam had qua supporters, die wekelijks in de media werd weggezet als club zonder visie, zonder toekomst en ten dode opgeschreven. Met andere woorden, deze zakenman stapte zonder enig perspectief in de club, daar waar andere grote bedrijven (Aegon, Nationale Nederlanden etc) het niet durfde/wilde vanwege naam en het gemis aan perspectief.

  Toen kwam er ene Sjaak, een anonieme heer/vrouw die zonder enig bewijs hem afschilderde als iemand die gebruik/misbruik zou hebben gemaakt van ADO, zich zou verrijken en gen gevoel zou hebben bij ADO. En dan is men verontwaardigd waarom hij zijn aandelen wil verkopen?

  Mark, ik proef aan alles dat je met de verkoop wel degelijk het beste voor hebt met ADO, getuige het feit dat er voorwaarden aan de kopende partij vastzitten, zoals behoud identiteit, aantoonbare plannen voor verdere groei etc.

  Wellicht ietwat voorbarig, maar bedankt Mark, bedankt voor je lef die je zeven jaar geleden hebt getoond!

  Leo

  1. 3.1

   Kaalkop

   Ik weet niet precies hoe het zit en ik denk dat dit voor het gros van de supporters geldt. Wel weet ik dat je van een voetbalclub normaal gesproken niet rijk wordt. Die kost in het algemeen alleen maar geld. Gezien de situatie waarin FCDH zich toentertijd bevond, was het ook nog een behoorlijk risicovolle investering. Ondanks al het negatieve gelul over Mark geef ik hem het voordeel van de twijfel en sluit ik mij eerder bij Leo aan

 4. 4

  Hans van Riet

  Doe mij maar 1 aandeel van 100 Euro. Goed idee DzY

Comments are closed.

2014 Alle rechten voorbehouden - Northside.nl