Over de schrijver

Ed

Gerelateerde berichten

15 Comments

 1. 1

  Peter

  Goed stukkie tekst. Betah dan de verrichtingen op het veld. Wat een weggooiers zeg!
  Koud en veel wind in dat uitvakkie en dan zonder strijd compleet weggetikt worden. Was blij dat ik daar weer wegkon. Schandalig!

 2. 2

  Bob

  Begrijpelijk stuk. De schrijver laat één aspect buiten beschouwing en dat is de individuele kwaliteit van de spelersselectie. Ga de carrières van de spelers eens na. Alleen Schaken, Havenaar en Duplan hebben ooit op een redelijk niveau gespeeld, de anderen zijn stuk voor stuk B-keus. Dat de club wel de spelers al jarenlang op eredivisie niveau betaalt geeft aan dat het met de voetbalkennis bij de beslissers niet al te best gesteld is. Om die beslissers dansen zelfbenoemde kenners uit de supportershoek mee. Wie? Je hoort ze regelmatig in de media en als tegen Roda niet wordt gewonnen komen ze weer uit hun holen. Ze hebben grote invloed, geloof me maar, want al die nitwits aan de top van de club zijn als de dood voor kritiek in de media op hun persoon. En laten we vooral de dicht op de club zittende spelersbegeleiders niet vergeten. De laatste 2 directeuren strijden erom vriendjes te blijven met supporters en die o zo interessante spelersmakelaars. Dat Van As daar kortgeleden tussen gestopt werd zal niet veel helpen. Ook hij zit aan allerlei mannetjes vast en is niet onafhankelijk. Geef ze een zak geld en ze komen gegarandeerd met 2e keus aan. Vanuit hun netwerk, heet dat.
  Onze club is al zo’n jaar of 25 door en door verrot. Tientallen miljoenen zijn verkeerd besteed. En de magere jaren komen nog, want de salarissen zullen teruggebracht moeten worden naar het bij de ranglijst passend niveau. Dat gaat verschrikkelijk pijn doen. Vanaf de grond moet het technische huis opnieuw worden opgebouwd. Zolang we op deze rotte fundering blijven bouwen zal het huisje elke keer opnieuw instorten.
  Het is heel veelzeggend dat wij met ons elftal dit seizoen zowel uit als thuis diverse malen zijn weggespeeld en we nog steeds op de mazzel uit de eerste 4 wedstrijden leunen.
  We zijn helaas stukken zwakker dan we bij incidentele “succesjes” (5 punten uit 3 wedstrijden, god o god wat goed!) roepen.

  1. 2.1

   Rijswijk

   Die feiten zijn toch al lang en breed bij iedereen. Beleid is als van een slecht lopende amateurvereniging en dat straalt door in alles. Maar wie is in staat dat tij te keren, zou een grootaandeelhouder kunnen zijn? Maar goed, dat voetballen, dat men daar schande over spreekt als je in een troosteloos Alkmaar binnen 12 minuten in je hemd wordt gezet is toch logisch. Het is gewoon de manier waarop, zo on-Haags, voetbal is vermaak voor het publiek. die wordt dit jaar gewoon te weinig vermaakt voor waar men voor betaald. Je mag verliezen maar niet zo, direct op slachtbank gaan liggen en het zelfvertrouwen van de tegenstander opveizelen. Dit had deze groep naar eenieders smaak toch beter gekund gisteren. Dan wordt het wel moeilijk in een evt nacompetitie tegen hypergemotiveerde clubs. Die vreten ze levend op.

   1. 2.1.1

    Bob

    We moeten verder kijken dan het einde van deze competitie.
    Taak voor directieteam. Zij zijn verantwoordelijk, niet een aandeelhouder.
    Niemand weet aan de hand van welk beleidsplan er gewerkt wordt.
    Alles ligt kennelijk stil na de slimme(?) “vondst” het advies van de Ondernemerskamer te vragen. Geen redelijk mens verwacht nog dat de grootaandeelhouder opnieuw een agiostorting zal doen. Je moet wel een geweldige hekel aan je geld hebben om dat nu te doen. En daar zie ik de (beledigde) Chinezen ook niet voor aan.
    Conclusie: er gaan koppen rollen, hoe dan ook. Of we dan nog in de Eredivisie spelen is de vraag.

  2. 2.2

   Hans

   Bob in het bestuur! Rotte fundering helemaal goed geschreven.

 3. 3

  De Geep

  @Bob hoe blijven die vele besturen die we hebben gehad vriendjes met de supporters?

  Door de vele schandalige stadionverboden?
  Door er alles er aan te doen om af te reizen naar uitwedstrijden onmogelijk te maken, daar de supporters als kinderen en vee te behandelen?
  Door de hoge prijzen die ze aan de supporters vragen?
  Door de bierverboden maar wel zelf blijven zuipen op de eretribune?
  Door structureel linkerrijtje te voetballen in dat mooie spaanplaten koekblik?

  Zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Er was er maar 1 vriendjes met de supporters dat was De Stoop, en dat is al wat langer geleden dan 25 jaar ten minste een vent met ballen.

  Degradatie is misschien nog de beste oplossing om schoon schip te maken, dan hopen dat er echte mensen komen die er op lange termijn wat van kunnen maken zowel op voetbal technisch vlak en bestuurlijk vlak etc.
  Maarja ben benieuwd wat onze ambtenaartjes gaan verzinnen als we dadelijk echt JL gaan spelen., die zullen wel weer een van hun vriendjes voorrang geven.

  1. 3.1

   Bob

   Ik ben maar een simpele bezoeker van de wedstrijden en dan ben je voor je informatie aangewezen op de media en de geruchten. Er zijn een paar mensen die het gezicht van de club bepalen zonder ook maar de minste verantwoordelijkheid te dragen. Zonder ze bij naam te noemen (ik ben voorzichtig!) noem ik ze de Haagse vrije jongens. Enkelen hebben een uitgesproken hooligan verleden en je ziet ze regelmatig hun verkooppraatjes vertellen op plaatselijke en landelijke TV. Daarom worden ze ten onrechte serieus genomen, want die types hebben nog nooit iets bijgedragen, alleen in hun eigen zakelijk belang. Onze directeurtjes (stuk voor stuk geen Hagenezen!!) houden voortdurend rekening met ze.
   En ook met de voorzitter van de supportersvereniging. En vergeet het zogenaamde Sfeerteam niet. Denk maar aan de spandoeken tegen Wang, die met instemming van Wigt
   overal op de tribunes werden opgehangen.Sfeerverziekers, betaald door de gemeente.
   Dit alles zien buitenstaanders als “supportersinvloed.” Ook ik, want het enige wat ik mag inbrengen zijn mijn centjes en mijn spottende mening over de “profiteurs.”
   Ik heb ook Stoop meegemaakt en zijn popie jopie gedrag. Hij was vooral populair door zijn
   “een meiertje voor bier, jongens!” Uitgekookte man, liet ons achter met een motorrijder die
   nergens kijk op had.

   1. 3.1.1

    Carrero

    So wat zou ik zeggen Bob. Dan ga jij toch lekker zelf als fatsoenrakker op de tv zitten. Interviewtjes geven in kranten.
    Trouwens, Een spandoek ophangen is eigenlijk de enige uiting die supporters kunnen geven. Is Niks mis mee. Maar wel met een slecht bestuur of een slechte trainer of wanneer een elftal ver onder de maat presteert en een club bv kan degraderen of helemaal naar de klote gaat of falliet of zoiets. Kom op, we hangen een spandoekje op…so wat.

    Je ziet spoken. Waar maak je je druk om Bob. Eikels blijven altijd bestaan. Er spelen volgens mij wel belangrijkere zaken op de club momenteel.
    De enige echte wanvertoning ligt dit seizoen op het veld en achter de schermen. Niet op de tribunes. Al jaren niet meer.

   2. 3.1.2

    Kaalkop

    Nou nou nou Chinese Bob, het lijkt wel alsof je jaloers bent op die Haagse vrije jongens. Dat er veel niet klopt is juist en dat was altijd al het geval. Netzoals veel gezeik en onrust. Alleen met de komst van jouw vrienden is daar nog een extra dimensie bijgekomen. Ja let op Chinese Bob, extra er bijgekomen, want aan alle reeds bestaande problemen hebben ze ook geen ene tyfus gedaan. Leuk hoor al die miljoenen die na de overname betaald zijn voor renteboetes en andere niet nagekomen afspraken, maar wat willen die gasten nou met onze club? Niemand weet het. Los van de sprookjes en luchtkastelen verteld door wang is er nooit iets van een plan gepresenteerd…

 4. 4

  Rob

  Het niveau van veel spelers bij andere clubs is niks beter maar de instelling wel. Sparta en Excelsior hebben ook geen topspelers maar laten redelijk voetbal zien

 5. 5

  Ml. Wang

  Hihihihi Blob jij altijd zo leuk zijn, hihihihi jij echt glote glapjas, hihihihi wij elkaal weel zien in hotel des indes lekkel stoeien met shemale???

 6. 6

  Kezen met Chinezen

  @Bob je ziet denk soms iets te veel spoken, maar een pleuris bende is het wel en dat zal het ook wel soms blijven.

 7. 7

  Carrero

  Dan heb ik nog liever een Wangvertoning ipv deze Wanvertoning.
  Ik zat in het stadion en de mensen om ons heen zouden het zelfs jammer vinden als DH degradeert. Tss, je zit dus gewoon voor joker op je stoeltje. Nog slechter dan amateurs. Iedereen behalve de helft van de spelers lijkt de ernst van onze situatie te zien.
  7 wedstrijden en nog 21 punten zitten in het spel. Fons en Heese moeten ff wakker worden en wat er ook gebeurt iig GEEN becker en fernandez en schaken opstellen. Op die posities hebben wij sowieso betere spelers binnen de selectie.
  Voetballen gaat om goals maken en dus met heel het team zorgen dat je spits kan scoren.
  Zondag klopte er helemaal geen ene …van.
  FCDH en Fons wakker worden gvd.

  1. 7.1

   Bob

   Wakker worden? Groenendijk heeft al weken geen oog dicht gedaan.
   Hij weet wel dat we geen ruime keus hebben als het om kwaliteit gaat. We hebben geen andere keus dan bloed, zweet en tranen. Over voetbal hebben we het allang niet meer.
   Al een hele lange tijd staat voor mij vast dat Havenaar de enige speler is die meer dan één goal kan maken. Zolang hij niet fit is (en dat is al sinds oktober vorig jaar) scoren we niet meer.
   We kunnen alleen maar bidden en hopen dat hij in de laatste 11 wedstrijden topfit is. Dan kunnen we ons op de valreep redden, als het tenminste niet tegenzit! Ik ga ervan uit dat we de laatste plaats aan Go Ahead Eagles kunnen overlaten en de nacompetitie halen. Meer zit er normaal gesproken niet in.
   Laten we eens ophouden met dat roepen dat wij betere spelers hebben. Dat is grote onzin.
   Tot nu toe hebben wij zegge en schrijve EEN verbetering: Gorter, die karakter toont.
   Wat hebben onze vertrokken Helden Van der Heijden, Hevel en Marengo na hun vertrek gepresteerd?
   Niks meer over vernomen.

 8. 8

  Olitano

  Bob, als ik nou eens de zure laag van jouw betogen af houd, lees ik het volgende:

  1) het bestuur moet gevormd worden door Hagenezen
  2) het sfeerteam en de supportersvereniging moet je volledig links laten liggen
  3) de supporters mogen geen spandoeken tegen Wang ophangen
  4) die vrije Haagse jongens (w.o. JvZ) moeten ook hun mond houden

  ad 1) Dat vinden veel mensen. Het gaat niet alleen om kennis en kunde van besturen maar ook om verbinding met de club, aanwezige passie, kennis van de cultuur en niet te vergeten beschikken over Haagse humor.

  ad 2) “negeren” lijkt mij niet, niet te verwarren met “je oren laten hangen naar”

  ad 3) Spandoeken ophangen doen ze in alle stadions. Zowel positief als negatief.

  ad 4) Wat je ook mag vinden van deze soms luidruchtige vrije jongens, die doen dat wel uit liefde voor hun club en de stad (sluit aan bij punt 1)

  Graag een opbouwende reactie.

Comments are closed.

2014 Alle rechten voorbehouden - Northside.nl